Benfica en Sevilla in finale Europa League

Supporters van Benfica.
Supporters van Benfica. Foto EPA / Andrea Di Marco

Juventus speelt over twee weken niet de finale van de Europa League in het eigen stadion. De Italiaanse kampioen slaagde er thuis niet in om van Benfica te winnen: 0-0.

In Lissabon waren de Portugezen vorige week nog met 2-1 te sterk. Vorig jaar stond Benfica ook al in de eindstrijd van de Europa League, maar boog toen met 2-1 voor Chelsea.

Benfica begon net als vorige week het best aan de wedstrijd, maar Juventus liet zich deze keer niet verrassen door de aanvallende intenties van de Portugezen. De Oude Dame nam de regie over, maar kreeg pas vlak voor rust goede kansen op een voorsprong.

Ook in de tweede helft was de openingsfase voor Benfica. Weer drukte Juventus vervolgens de tegenstander in de verdediging, maar de bezoekers bleven goed overeind in een steeds hardere wedstrijd. Toen Enzo Perez halverwege de tweede helft rood kreeg, leek het moeilijk te gaan worden voor de bezoekers. Ook van een overtal kon Juventus niet profiteren.

De supporters in het Juventus Stadion in Turijn dachten desondanks kort te kunnen juichen. Pablo Osvaldo werkte een voorzet van Paul Pogba binnen, maar werd vanwege buitenspel teruggefloten. Het meeste vuurwerk was vervolgens buiten de lijnen te zien waar Mirko Vucinic van Juventus en Lazar Markovic van Benfica bij een opstootje betrokken waren. De beide wisselspelers kregen rood.

Sevilla ontsnapt tegen Valencia

Sevilla heeft ondanks een fraaie comeback van Valencia een finaleplaats in de Europa League veiliggesteld. In eigen huis was Valencia met 3-1 te sterk. De bevrijdende goal van Sevilla viel pas diep in blessuretijd. Sevilla had vorige week thuis al met 2-0 gewonnen en gaat op uitdoelpunten door.

Na een openingsfase waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, zette Sofiane Feghouli de wedstrijd op scherp. Zijn 1-0 na een kwartier betekende dat de 2-0 voorsprong van Sevilla uit de wedstrijd van vorige week binnen bereik was. Valencia greep de tegenstander vervolgens bij de strot en na 26 minuten had Jonas de 2-0 in het net liggen.

Nu de voorsprong van Sevilla was goedgemaakt gingen de bezoekers vrijer spelen, maar echt grote kansen kregen de Andalusiërs niet. Ook na rust konden ze niet het goede spel van een week geleden in eigen huis tentoon spreiden.

Twintig minuten voor tijd leek Valencia Sevilla de genadeklap te geven. Uit een hoekschop schoot Jérémy Mathieu van dichtbij hard binnen. Die treffer deed het Mestalla-stadion ontploffen. Valencia deed er vervolgens alles aan om tijd te rekken en slaagde daar bijna in. Een kopbal van Stéphane M’Bia in de 94e minuut gooide echter roet in het eten en dompelde Valencia in rouw. (Novum)