‘Oprah wil LA Clippers kopen’

Foto AP

Oprah Winfrey heeft zich bij het steeds omvangrijkere lijstje mensen gevoegd dat interesse heeft om Los Angeles Clippers te kopen. Volgens ESPN maakt de televisiekoningin deel uit van een groep investeerders de basketbalclub uit de NBA willen kopen. De Clippers komen mogelijk op de markt als de NBA eigenaar Donald Sterling tot verkoop dwingt. Dat gaat de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie proberen na racistische uitlatingen van de tachtigjarige eigenaar. Sterling kreeg al wel een levenslange schorsing en een boete van tweeënhalf miljoen dollar opgelegd. Winfrey zou optrekken met de rijke ondernemers Larry Ellison en David Geffen. De laatste twee zouden de club moeten runnen, waar Winfrey een rol op de achtergrond krijgt. Eerder al maakten rappers Puff Daddy en Dr. Dre en bokser Floyd Mayweather Jr. hun interesse in de Clippers kenbaar. President Obama liet gisteren weten de schorsing van Sterling te steunen. (Novum/AP)