Allengs zonniger

De laatste dagen stond er weinig wind. Ons land ligt nog steeds tussen allerlei weersystemen in en dat zorgt ervoor dat er haast geen stroming is. Met het oplopen van de temperaturen ontstaan er geregeld buien. Die blijven lang op dezelfde plek hangen, waardoor lokaal veel neerslag kan vallen.

Buien ontstaan in deze tijd van het jaar vaak op de warmste plaatsen. Donderdag hebben de buien dan ook ook een voorkeur voor het zuiden van het land. Ook in de nacht naar vrijdag blijven de buien actief. Vrijdag ligt een hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan en dat komt geleidelijk onze kant op. De dag start aanvankelijk met veel bewolking en nog wat buien in het zuiden, maar gedurende de dag verbetert het weerbeeld. In de middag is het overal droog en schijnt de zon volop. Wel is het iets frisser: 13 tot 16 graden.