Madrid tegen Madrid in finale Champions League

Arda Turan (rechts) and Miranda van Atlético vieren hun 3-1 overwinning.
Arda Turan (rechts) and Miranda van Atlético vieren hun 3-1 overwinning. Reuters / Sergio Perez

Atlético Madrid heeft Chelsea met 3-1 verslagen. Daarmee plaatst de club zichzelf voor de finale van de Champions League tegen Real Madrid 24 mei. De heenwedstrijd was vorige week met 0-0 geëindigd.

Het is de tweede keer in de clubhistorie dat Atlético in de finale staat. In 1974 was Bayern München te sterk. Met nog drie speelronden te gaan leidt de club nu ook in de Primera Division.

Door de winst van Atletico zal er voor het eerst sinds 2004 geen Nederlander in de finale van de Champions League staan. Bij Chelsea bleef Marco van Ginkel de gehele wedstrijd op de bank. Voor Chelsea is de Premier League de enige overgebleven mogelijkheid om dit seizoen nog een prijs te winnen. Daarbij is het afhankelijk van misstappen van zowel Liverpool als Manchester City.

Twitter avatar Atleti Atlético de Madrid ¡Final del partido! Un tweet para guardar en favoritos: ¡Somos finalistas de la #UCL! Atléticos, ¡nos vamos a Lisboa! #Lisboarojiblanco ;)

Het wedstrijdverslag van persdienst Novum

Volgens persdienst Novum “elimineert” Atlético Chelsea:

“De supporters hoopten op Stamford Bridge op meer spektakel dan vorige week toen in een ronduit saai duel niet werd gescoord. Ditmaal viel er meer spektakel te beleven. Niet dat beide ploegen vol op de aanval speelden, maar er was in ieder geval leven in de brouwerij.

“In de openingsfase lieten beide ploegen zich eenmaal gelden. Madrileen Koke raakte na een indraaiend schot van afstand de lat, terwijl Chelsea-speler David Luiz een omhaal een meter naast het vijandelijke doel zag belanden. In de 36e minuut kwam Chelsea alsnog op voorsprong. Wilian speelde zich uit schier uitzichtloze positie knap vrij, bediende César Azpilicueta, die op zijn beurt Fernando Torres in staat stelde te scoren. De Spanjaard juichte niet. Torres werd groot als speler van Atlético.

Op een belangrijk psychologisch moment, een minuut voor rust, sloeg Atlético terug. Na een vlotlopende aanval, maar ook na slecht verdedigen van Chelsea, kon Adrian binnen tikken: 1-1.”

Branislav Ivanovic van Chelsea reageert teleurgesteld op het verlies. AP / Kirsty Wigglesworth

Na de rust

Na rust ging Atletico op de ingeslagen weg voort, vervolgt Novum.

“De Spanjaarden waren in het eerste kwartier veelvuldig bij het Chelsea-doel te vinden. Arda Turan kreeg een kans, maar vond goalie Mark Schwarzer op zijn weg. In de 54e minuut liet Chelsea-coach José Mourinho Samuel Eto’o invallen, maar dat bleek allesbehalve een gelukkige keuze.

“Nog geen twee minuten later bracht de Kameroener Diego Costa ten val in het eigen strafschopgebied. Penalty, oordeelde arbiter Rizzoli. Na enig oponthoud bleef Costa ijskoud en pegelde hij de 1-2 binnen.

“Chelsea moest plots twee keer scoren om door te gaan en trok ten strijde. De Engelsen hadden pech met een kopbal van David Luiz op de lat. De rebound viel op miraculeuze wijze ook niet binnen. Aan de andere kant sloeg Arda Turan in twee instanties wel toe. De Turk kopte op de lat, maar kreeg een herkansing. Met een droog rollertje velde hij het vonnis over Chelsea? en bracht hij het Madrileense kamp in extase.