Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Zwaar weer in zuiden VS - minstens 26 doden

Een tweede dag van tornado’s in Alabama en Mississippi heeft aan negen mensen het leven gekost. Dat meldt persbureau AP. Het totale dodental staat nu op minstens 26. Huizen en kantoren zijn verwoest, vrachtwagens op snelwegen omvergeblazen en elektriciteitspalen staan in hoeken van 45 graden.

Luchtfoto van een stadje in de plaats Vilonia, Arkansas, nadat er een tornado doorheen heeft geraasd.
Luchtfoto van een stadje in de plaats Vilonia, Arkansas, nadat er een tornado doorheen heeft geraasd. Reuters / Caroli Allegri

Een tweede dag van tornado’s in Alabama en Mississippi heeft aan negen mensen het leven gekost. Dat meldt persbureau AP. Het totale dodental staat nu op minstens 26. Huizen en kantoren zijn verwoest, vrachtwagens op snelwegen omvergeblazen en elektriciteitspalen staan in hoeken van 45 graden.

Tienduizenden mensen in Alabama, Kentucky en Mississippi zaten zonder stroom. Duizenden mensen zochten hun toevlucht in kelders en anders schuilplaatsen. Het einde lijkt nog niet in zicht: autoriteiten waarschuwen voor nog meer tornado’s in de nacht.

Ook een dag eerder was het heel slecht weer in het zuiden van de VS. Tornado’s lieten toen een spoor van vernieling na in de staat Arkansas en meer dan tien mensen vonden de dood.

De schade in Arkansas:

Tupelo, Misssissippi: