Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Zon, enkele bui

Tot en met donderdag blijven we in onstabiele en warme lucht zitten, maar in de loop van vrijdag stroomt er koelere lucht het land binnen. Wel gaat de zon dan opnieuw flink schijnen. Dinsdagavond valt er nog een aantal buien, een enkele met onweer, maar de buien doven geleidelijk uit.

Woensdag wordt een overwegend droge dag, alleen in het zuiden kan ’s middags nog een enkele bui vallen. Verder komt de zon geregeld tevoorschijn. De wind is zwak tot matig en waait uit richtingen tussen west en noord. Het wordt 15 tot 20 graden. Donderdag nadert een storing vanuit het westen. Het resultaat is een meest bewolkte dag met regen. Die regen trekt vrijdagochtend naar het zuiden weg en vanuit het noorden volgen er opklaringen. Bij een flinke noordenwind wordt het 12 tot 14 graden.°