Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Yankees-fans joelen foto van oud-speler uit. Dan staat hij opeens echt voor ze

Honkballer Robinson Canó keert vanavond voor het eerst terug in New York sinds zijn vertrek naar de Seattle Mariners. Ongetwijfeld zullen Yankees-fans hem uitjoelen. Voor de talkshow van Jimmy Fallon mochten ze hun woede richten op een foto van Canó. Dan staat hij opeens voor ze.

Jarenlang was hij een van de sterspelers van de Yankees, maar toen vertrok hij voor heel veel geld naar Seattle. Honkballer Robinson Canó keert vanavond voor het eerst terug in zijn oude stadion in New York. Ongetwijfeld zal hij daar door wat fans uitgejoeld worden. Voor de talkshow van Jimmy Fallon werd fans gevraagd of ze dat van plan waren, waarna ze even goed mochten schreeuwen naar een grote kartonnen versie van Canó. En dan komt Canó opeens zelf tevoorschijn.

Laten we even de parallel trekken met het anoniem online reageren op personen, onder YouTube-video’s of op fora: lekker veilig, op afstand. Er zullen maar weinigen precies hetzelfde zeggen als ze tegenover de persoon in kwestie staan. Zo ook hier: vrijwel iedereen lijkt zich achteraf te schamen voor hun gejoel. “Boe, Robinson” wordt “welkom terug” en een van de geschrokken fans in kwestie verzekert Canó zelfs dat hij hem echt niet zal uitjoelen in het stadion. Canó gaat er zelf in ieder geval sportief mee om.

Voor 240 miljoen weg

Voor de geïnteresseerden, ter achtergrond: tweedehonkman Canó speelde van 2005 tot en met het einde van vorig seizoen op het hoogste niveau voor de Yankees. Vijf keer werd hij geselecteerd voor het All-Star-team, vijf keer won hij de jaarlijkse prijs voor beste slagman op zijn positie. Hij speelt sinds dit seizoen voor de Seattle Mariners, waar hij een tienjarig contract tekende dat 240 miljoen dollar waard is.