Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Margriet Brandsma stopt bij NOS

Journalist Margriet Brandsma gaat per 1 juli weg bij het NOS Journaal. In de laatste drie jaar was Brandsma onderzoeks- en algemeen verslaggever; zo versloeg ze onder andere de vuurwerkramp in Enschede. Ook presenteerde ze regelmatig het radioprogramma Met het Oog op Morgen. Tot 2011 werkte Brandsma als correspondent in Duitsland. Nu wil ze zich richten op het schrijven van boeken, bij voorkeur over Duitsland. Over haar opvolging is nog niets bekend.