Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Tornado’s eisen nu ook (negen) levens in zuidelijke staten Alabama en Mississippi

Na enkele centraal gelegen staten zijn gisteren ook de Amerikaanse staten Alabama en Mississippi getroffen door tornado’s. Zeker negen mensen kwamen om het leven. In Arkansas, Oklahoma en Iowa vielen zondag en maandag zeker zeventien doden. Het gevaar lijkt nog niet geweken. Tienduizenden mensen in Alabama, Kentucky en Mississippi zitten zonder stroom. Veel mensen zochten maandagmiddag en -avond de bescherming van schuilkelders op, aangezien de nationale weerdienst waarschuwde voor meer meer tornado’s. (AP)