Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Politie arresteert 15-jarige na doodsteken lerares in Leeds

De Britse politie heeft gisteren in Leeds een vijftienjarige scholier gearresteerd nadat deze zijn lerares had doodgestoken. De jongen zou tijdens de les, in het bijzijn van dertig klasgenoten, de 61-jarige Anne Maguire met een keukenmes zijn aangevallen. Hij zou eerder ruzie hebben gehad met de lerares Spaans. Hoewel leraren vaker fysiek worden belaagd – vorig jaar werden 550 leerlingen om die reden van school gestuurd – is het zeldzaam dat een leraar overlijdt. De laatste keer was in 1995, toen een schooldirecteur op straat werd neergestoken toen hij een vechtpartij wilde opbreken. (NRC)