Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Verbinder van sociale media

If This Then That is een van de betere ontdekkingen op het internet. Deze webdienst laat, zoals de ontwikkelaars het zelf omschrijven, „het internet voor jou werken”. IFTTT koppelt kanalen als Facebook, Wordpress of LinkedIn aan elkaar. Met zogeheten ‘recepten’ kunnen gebruikers instellen dat als er bijvoorbeeld een foto op Instagram gezet wordt, deze ook automatisch op je blog wordt geplaatst. Of bijvoorbeeld als je een YouTube-video als favoriet aanvinkt deze ook meteen wordt doorgezet op je Tumblr. Op deze manier wordt het delen van content op verschillende platforms makkelijker.

Voor Android-gebruikers is sinds vorige week de IFTTT-app beschikbaar. De app is even makkelijk in het gebruik als de webversie: gebruikers kiezen uit bestaande recepten of creëren zelf gemakkelijk en snel eigen geautomatiseerde recepten. iOS-gebruikers kunnen al sinds vorig jaar juli genieten van het gemak van IFTTT.