Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Jutters- en zeeluimuseum Kaap Skil geëerd als een van Europa’s meest innovatieve musea

Foto’s Thijs Wolzak

Door onze cultuurredactie

Kaap Skil, Museum voor Jutters & Zeelui op Texel, heeft een eervolle vermelding gekregen bij de uitreiking van de Micheletti Award, die de European Museum Academy elk jaar uitreikt aan het meest innovatieve museum in Europa op het gebied van geschiedenis, industrie en wetenschap. Het museum, dat in 2012 een door Mecanoo ontworpen tentoonstellingsgebouw opende, won de prijs nét niet, zegt locatiemanager Corina Hordijk. Zij woonde de prijsuitreiking in Glasgow afgelopen weekeinde bij. „Er waren zestien musea in de race. De jury vond twee daarvan het beste en kon eigenlijk niet kiezen. Uiteindelijk won het Italiaanse natuurwetenschappelijke museum MUSE, maar de jury besloot ons dan in elk geval deze eervolle vermelding te geven.”