Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Nieuwe topman moet Nokia er weer bovenop helpen

De Indiase Rajeev Suri (46) is vanochtend benoemd tot de nieuwe topman van Nokia. Suri, die al sinds 1995 voor Nokia werkt, gaat op 1 mei aan de slag. De uitdagingen zijn groot voor Suri, blijkt uit kwartaalcijfers die het bedrijf vandaag heeft gepubliceerd. Het Finse bedrijf behaalde 15 procent minder omzet ten opzichte van een jaar eerder. Nokia wist wel een positief operationeel resultaat van 242 miljoen euro te boeken. In september werd bekend dat Microsoft Nokia bijna volledig overneemt. De transactie van de telefoontak door Microsoft werd eind vorige week voltooid. (Novum)