Straf pr-man in zedenzaak rond BBC

Max Clifford, pr-man van tientallen beroemdheden en daardoor een van de invloedrijkste mensen in de Britse media, is gisteren schuldig bevonden aan aanranding van zeven minderjarige meisjes. Zijn arrestatie anderhalf jaar geleden was het gevolg van de aandacht voor het kindermisbruik door wijlen BBC-presentator Jimmy Saville. Daardoor meldden zich bij Scotland Yard ook vrouwen die zeiden door andere beroemdheden te zijn misbruikt.

Tot dusver eindigden rechtszaken - tegen onder andere oud-Top of the Pops-dj Dave Lee Travis en Bill Roache, die in de soap Coronation Street speelt - in vrijspraak. Maar in het geval van de 71-jarige Clifford vond een jury het bewijs overtuigend. Hij had „zijn contacten met beroemde Britten gebruikt om meisjes zo te manipuleren dat ze seksuele handelingen verrichten”. De rechter bepaalt binnen enkele dagen de strafmaat. (NRC)