Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Vluchtelingen

Rogge gaat als speciale VN-ambassadeur sport stimuleren bij jonge vluchtelingen

Jacques Rogge, voormalig IOC-voorzitter, is gisteren in New York benoemd tot speciale ambassadeur van de Verenigde Naties voor jeugdige vluchtelingen en sport. In zijn nieuwe rol zal Rogge, die vrijdag 72 jaar wordt en het IOC leidde van 2001 tot en met 2013, proberen de sport bij jonge vluchtelingen als een instrument voor vrede, verzoening, veiligheid, gezondheid, onderwijs en gendergelijkheid te promoten. Volgens de VN zijn er naar schatting 44 miljoen vluchtelingen en kan sport de getroffen jongeren iets van een normaal leven teruggeven. (NRC)