Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Entertainment

Roy is terug – en nog steeds in huispak

Zien Amusement

Roy Donders: Meer dan Stylist van het Zuiden

RTL 5, 21.30-22.30u

Roy Donders (23) gaf het begrip ordinair vorig jaar een geheel nieuwe betekenis. Het zit ‘m niet alleen in de ‘harde krullen’ – „Haarlak is mijn afgod” – en namaak-Uggs vol glitters. Denk ook aan: voor de vierde keer je hoektand afbreken omdat je het gele dopje van een Flügelflesje met je gebit probeert los te draaien. Dagelijks ontbijten met worstenbroodjes met spek. En: frikandellen voeren aan de hond, omdat het beest geen brokken lust. Maar het toppunt was toch zijn favoriete kledingstuk: het huispak – een joggingpak, maar dan met glitters, pailletjes, ritsjes, goud en studs. In het vorige seizoen van Donders’ reallifesoap was te zien hoe de pakken al niet aan te slepen waren bij zijn klanten: kermisexploitanten, woonwagenbewoners en mensen uit volksbuurten. Door de tv-show werd het huispak ook gewild buiten zijn vaste klantenkring. Heel erg gewild. Alleen al op Marktplaats steeg de zoekopdracht ‘huispak’ sinds de eerste uitzending van nagenoeg nul naar duizenden per dag.

In het tweede seizoen van de reallifesoap is een heel andere Roy te zien. Niet alleen beroemd in Tilburg, maar bekend in heel Nederland. Donders komt erachter dat roem ook zo z’n nadelen heeft.