Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Pikzwarte punkersinkt

MRR nummer #372 Over: punk rock Kopen via: maximumrocknroll.com. Frequentie: 12x/jaar. Prijs: € 4,00 (print)

Het Amerikaanse MRR (voluit: Maximumrocknroll) verscheen voor het eerst in 1982 en wordt gezien als een van de belangrijkste magazines uit de punkcultuur. Naast nieuws, interviews en albumrecensies zijn er columns en ingezonden brieven die een meer politieke inslag hebben en ingaan op recente gebeurtenissen in de wereld. Dit nummer neemt de lezer mee naar de punk scenes van Polen, Canada, Engeland en Schotland. Tijdens het LA Zine Fest gaat MRR op pad met de makers van het magazine Razorcake, die een tipje van de sluier oplichten over hun werkwijze. Wie zegt dat punk dood is? MRR is geprint op krantenpapier in zwart/wit, wat het gevoel versterkt dat je een echt doe-het-zelf-zine in handen hebt. Er zijn nog maar weinig magazines waarbij na het lezen je vingers zwart zijn van de inkt.