Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Op koopjes jagen

Met Scoupy kunnen gebruikers als sinds 2011 naar hartenlust koopjes jagen. De dienst zorgt bij meer dan vierduizend winkels in Nederland voor scherpe aanbiedingen door digitaal kortingsbonnen aan te bieden. Gebruikers kunnen ter plekke in winkels coupons op hun smartphone of tablet ophalen en laten scannen bij de kassa, thuis uitprinten via de Scoupy website of bij online aankopen kortingen krijgen. Naast de mogelijkheid om pushberichten in te stellen voor specifieke aanbiedingen, biedt Scoupy ook een overzichtelijke kaart waarin aangesloten winkels gemakkelijk te vinden zijn binnen een straal van 25 kilometer van de gebruiker. Eerder deze maand kreeg de app voor Android en iOS een update die de interface een stuk gebruiksvriendelijker maakte, maar belangrijker nog: dat koopjesjagers voortaan ook specifieke winkels kunnen volgen. Dit zorgt voor een meer praktische manier van kortingen najagen bij vaste Scoupy-gebruikers.