Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

OM: vooralsnog geen sprake van gijzeling in Herten

Hulpdiensten gisteren bij de woning van de betreffende man in Herten.
Hulpdiensten gisteren bij de woning van de betreffende man in Herten. Foto ANP/Marcel van Hoorn

Uit het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) naar de 38-jarige man die gisteren in Herten zijn baby van drie maanden oud gegijzeld zou hebben, zijn vooralsnog geen strafbare feiten naar voren gekomen.

Het OM kan hier vandaag nog geen definitief uitsluitsel over geven. De man is inmiddels een hulpverleningstraject in gegaan en de baby verblijft bij de moeder.

De gijzeling werd gisterochtend rond 09.30 uur door een buurtbewoner bij de politie gemeld. Die had een verwarde man gezien in de tuin van de woning. De man verschanste zich daarna met de baby in het huis.

http://www.youtube.com/watch?v=6M0zhcOfLXc

Het zou gaan om een gescheiden vader van twee kinderen. Onderhandelaars hadden daarna contact met de man en alle hulpdiensten waren ter plaatse. Onderhandelaars wisten de verwarde man rond 13.15 uur naar buiten te praten. Hij is toen meegenomen naar een politiebureau en kreeg daarna passende hulp.