Vicepresident van het IOC kraakt de voorbereidingen op de Spelen in Rio

Vicepresident John Coates van het Internationaal Olympisch Comité heeft vanochtend felle kritiek geuit op de organisatie van de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro, die in 2016 moeten plaatsvinden. Volgens de Australiër zijn de voorbereidingen de slechtste die hij ooit heeft meegemaakt. Coates maakt deel uit van een coördinatiecommissie van het IOC en is in die hoedanigheid al zes keer afgereisd naar Rio. Het IOC heeft experts aangesteld en een werkgroep gevormd om de organisatie in Rio te bespoedigen. Een ongekende stap, aldus Coates, die spreekt van een „kritieke situatie” in Brazilië. Zo is de bouw van sommige locaties nog niet begonnen, is de aanleg van wegen vertraagd. Een plan B heeft het IOC niet, aldus Coates. „Er is geen weg terug. We gaan naar Rio.” (AP)