Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Belastingmeevaller zorgt voor goede cijfers TomTom

De winst van 7,6 miljoen euro die TomTom over het eerste kwartaal heeft geboekt, komt met name door een forse belastingmeevaller. Dat blijkt uit cijfers die de maker van navigatiesystemen vanochtend heeft gepubliceerd. Het bedrijf kreeg 8,1 miljoen euro aan belasting terug. De cijfers zijn volgens TomTom boven verwachting, zeker ook gezien het moeilijke vorig jaar waarin het bedrijf zijn winst met 97 procent zag verdampen tot 3 miljoen euro. Naast de belastingmeevaller steeg de omzet in het eerste kwartaal licht ten opzichte van een jaar eerder, met 2 procent naar 205 miljoen euro. (Novum)