Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Afscheid en dan naar de Caraïben

Foto ANP

Voorafgaand aan het vertrek van marineschip Zr. Ms. Groningen neemt een bemanningslid afscheid van zijn dierbaren. Gisteren vertrok hij naar het Caraïbische gebied om mee te doen aan een drugsoperatie. Eerst maakt het schip nog een tussenstop in Lissabon. Daar zullen de bemanningsleden oefenen met enteren van verdachte schepen. Ze doen dit in samenwerking met organisatie Maritime Analysis and Operations Centre - Narcotics. Een verband van zeven verschillende landen die strijden tegen drugstransporten langs de Europese en West-Afrikaanse kusten. Naar verwachting komt het schip op 19 mei in Curaçao aan.