Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Opnieuw drie werknemers van Barclays vervolgd

Drie voormalige werknemers van de Britse bank Barclays worden in Groot-Brittannië vervolgd vanwege hun betrokkenheid bij het Libor-schandaal. Dat heeft de Britse antifraudedienst SFO gisteren gemeld. In februari werden ook al drie ex-werknemers van de bank aangeklaagd. In het Libor-schandaal werden de rentetarieven die banken elkaar in rekening brachten gedurende een lange periode dagelijks gemanipuleerd om meer winst te kunnen maken. Barclays schikte voor 610 miljoen dollar (445 miljoen euro) met de Britse toezichthouder vanwege de rol die de bank speelde. (Novum)