Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Online kunstverkoop: 1,1 mld euro

Via internet is vorig jaar voor 1,6 miljard dollar (1,1 miljard euro) aan kunst verkocht. Dat meldt het internationale verzekeringsbedrijf Hiscox. In 2012 ging er in de online kunstmarkt omgerekend 627 miljoen euro om. Er is dus sprake van een flinke stijging. Hiscox verwacht dat de online verkoop van kunst zal stijgen naar omgerekend 2,7 miljard euro in 2018. In de hele kunstmarkt gaat via Hiscox ruim 46 miljard euro om. De online verkoop maakt daar slechts 2,4 procent van uit. (NRC)