Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Iron Man ontdekt Twitter

‘Jullie weten wie ik ben’ is de bondige beschrijving die Robert Downey Jr. zichzelf in zijn Twitter-profiel gegeven heeft. De Iron Man-acteur vergaarde met twaalf tweets al bijna anderhalf miljoen volgers sinds zijn entree op het sociale medium op 12 april. Geheel in zijn rol als de narcistische blikken superheld Tony Stark opende hij zijn mediaoffensief met een foto van zichzelf met een papier met daarop @RobertDowneyJr en de tekst ‘Praat tegen mij Twitter’. Op dit moment werkt de voormalige enfant terrible van Hollywood aan een vervolg van de populaire superheldenfilm The Avengers. Samen met collega Mark Ruffalo (de Hulk) en producer Jeremy Latcham bracht hij de eerste beelden van de set naar buiten. Downey Jr. is met zijn magere aantal tweets nog duidelijk aan het uitvogelen hoe Twitter werkt. Wie wat meer updates van hem wil ontvangen moet zijn Facebook-pagina volgen, waar hij alle memes over hem en zijn karakter Iron Man doorplaatst.