Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Overheden raden gebruik browser af, Microsoft ziet af van reparatie voor XP

Gebruik voorlopig geen Internet Explorer om te surfen op het web. Overheden wereldwijd waarschuwen internetgebruikers dat de populaire browser van Microsoft een ernstige fout bevat. Die geeft hackers de mogelijkheid de controle over een pc over te nemen. Klik bijvoorbeeld nooit op verdachte links of plaatjes. Het Team High Tech Crime van de Nationale Politie raadt aan IE alleen te gebruiken als het niet anders kan, bijvoorbeeld omdat sommige systemen uitsluiten werken binnen IE. Gebruik liever een veiliger alternatief, zoals de browsers Chrome, Safari, Firefox en Opera. Microsoft werkt aan een oplossing, maar niet voor Windows XP. Dat wordt niet langer ondersteund.