Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Inspirerend voor iedereen

Clash nummer #94, Future Over: verschillende genres Kopen via: clashmusic.com. Frequentie: 10x/jaar. Prijs: € 4,99 (print) / gratis

De digitale editie van Clash (in de vorm van een app, die verkrijgbaar is voor iOs en Android) is precies zoals je een muziekmagazine het liefst wilt lezen. Alle muziek die besproken wordt, is direct te beluisteren en te bestellen. Een interview met Ziggy Marley wordt vergezeld door een speciaal voor Clash samengestelde playlist van nummers waar Marley ’s ochtends mee op staat. Aan zangeres Elliphant uit Stockholm vroeg Clash een uur muziek samen te stellen van nummers die haar persoonlijkheid het beste karakteriseren. In de rubriek ‘Inspiring New Generations’ vertelt een nieuwe generatie producers en mc’s wanneer zij de iconische plaat ‘Illmatic’ van rapper Nas voor het eerst hoorden en wat voor invloed deze plaat heeft gehad op hun eigen muziekstijl. Clash is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar diepgang, interessante verhalen, originele rubrieken en heel veel muziek.