Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Helden uit de hiphop

Wax Poetics nummer #58 Over: soul, funk, r&b, hiphop Kopen via: waxpoetics.com. Frequentie: 4x/jaar. Prijs: € 14,50 (print) / € 4,50 (app)

Een duik in de geschiedenis van de soul, funk, r&b en hiphop, maar met aandacht voor het heden. Zo zou je het Amerikaanse tijdschrift Wax Poetics het beste kunnen omschrijven. Zangeres, rapper en producer Millie Jackson vertelt in dit nummer over haar eigen rol in de geschiedenis van hiphop. Voor het duo Gil Scott-Heron en Brian Jackson zorgde het album Winter in America voor de doorbraak in de jaren zeventig; Jackson vertelt in dit tijdschrift over deze samenwerking en de vele albums die volgden. Rapper Action Bronson wist met zijn humoristische teksten en extravagante persoonlijkheid een nieuwe twist te geven aan de klassieke New Yorkse hiphop. Voor wie op zoek is naar diepgang en achtergrondinformatie is Wax Poetics een dikke aanrader.