Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Entertainment

Grooves en grondleggers

Electronic Beats nummer # 37 Over: clubmuziek Kopen via: electronicbeats.net. Frequentie: 4x/jaar. Prijs: € 1,50 (print) / gratis (digitaal)

Het Duitse Electronic Beats omschrijven als ‘magazine over clubmuziek’ doet het absoluut te kort. Electronic Beats weet waar de wortels van de hedendaagse clubmuziek liggen. Artikelen over de grondleggers worden afgewisseld met verhalen over de generatie van nu. Zo is er een interview met de 98-jarige saxofonist Marshall Allen over jazzlegende Sun Ra, die als een van de eersten experimenteerde met elektronische muziek, een gesprek met de ‘godfather van de italo disco’ Giorgio Moroder en een interview over het nieuwe album Tales of Us van electroproducer Alison Goldfrapp. Verder reist Electronic Beats af naar Rio de Janeiro om van muzikanten Caetano Veloso en Arto Lindsay te horen hoe het er in aanloop naar het WK nu écht aan toegaat in Brazilië.