Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Frank de Boer gaat ‘praten en luisteren’ bij Tottenham Hotspur

Foto ANP / Koen van Weel

Er bestaat een kans dat trainer Frank de Boer Ajax gaat verruilen voor Tottenham Hotspur. De Engelse club heeft zich voor hem gemeld en De Boer geeft tegenover de NOS aan dat hij na 3 mei zal gaan praten en luisteren bij Tottenham Hotspur.

Tottenham Hotspur heeft bij de landskampioen aangegeven interesse hebben om Frank de Boer aan te stellen als coach van de club uit Londen. Voor de camera’s van de NOS zei De Boer dat hij andere clubs wil overwegen als hij er een goed gevoel bij heeft en als “de hand van Frank de Boer” zichtbaar kan zijn.

Frank de Boer noemt Tottenham een mooie club met een mooie historie en het nodige perspectief. Hij zegt dat hij de mogelijkheid ziet om veel te verbeteren.

Daarmee is de transfer nog niet gelijk in kannen en kruiken, want De Boer staat niet te springen om Ajax te verlaten:

“Ik heb het hier verschrikkelijk naar mijn zin dus ik hoef helemaal niet weg.”

De Boer geeft aan altijd te gaan praten en luisteren en daarna zijn gevoelens te laten spreken.

Op dit moment is Tim Sherwood nog coach van Tottenham Hotspur, maar de verwachting is dat hij aan het eind van het seizoen wordt vervangen. Frank de Boer is een van de kandidaten, maar ook Carlo Ancelotti (nu Real Madrid) en Mauricio Pochettino (nu Southampton) zouden belangrijke gegadigden zijn.

Lees ook in NRC Handelsblad: Onder De Boer is voetbal ambacht.