Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Drugs

Léon

(Luc Besson, 1994). Het verhaal concentreert zich op de bloeiende relatie tussen een analfabete huurmoordenaar (Jean Reno) en een twaalfjarig, voorlijk buurmeisje (Nathalie Portman), dat zich aan hem opdringt als haar in drugs handelende vader en de rest van haar familie door een corrupte, gestoorde rechercheur (Gary Oldman) zijn afgeslacht. De afspraak: zij zal hem leren lezen en schrijven als hij haar leert schieten. Het Hollywooddebuut van Besson vermijdt zorgvuldig ieder spoor van mogelijke pedofilie door van Reno een ascetische vaderfiguur te maken.

RTL 7, 22.40-01.20u.