Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Arbeidsmarkt

Laatste filmblikken Cineco gered

Filminstituut Eye en het Instituut Beeld en Geluid nemen de paar duizend overgebleven films uit de collectie van het failliete filmlaboratorium Cineco over. Dat meldt de curator. In de collectie van Cineco bevond zich onder andere ruw materiaal van Nederlandse klassiekers als Schatjes! en Mama is boos! Na het faillissement van Cineco dreigde dit vernietigd te worden. Uiteindelijk mochten filmmakers hun materiaal zelf ophalen. Het grootste deel van de 30.000 filmblikken is zo al veilig gesteld. (NRC)