Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Hanna

(Joe Wright, 2011). Nooit in Nederland uitgebrachte actiefilm van de regisseur van Pride & Prejudice en Anna Karenina draait om pubermeisje Hanna (Saoirse Ronan). Haar opvoeding in de geïsoleerde, bossen van Noord-Finland staat in het teken van één missie: zich wreken op de CIA-agente die haar moeder vermoordde. Andersom wil deze Marissa (een ijzige Cate Blanchett) Hanna en haar vader uit de weg ruimen. Zij weten te veel van een geheim CIA-programma. Vormt perfecte double bill met de meisje-als-moordmachinefilm Léon die erna wordt uitgezonden.

RTL 7, 20.30-22.40u.