Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Interim-trainer De Jong van Cambuur wordt hoofdtrainer

Henk de Jong is aangesteld als hoofdtrainer van SC Cambuur. De Fries heeft bij de nummer elf van de eredivisie een contract getekend voor één seizoen. Bij handhaving wordt dat automatisch met een jaar verlengd. De Jong was dit seizoen assistent van Dwight Lodeweges. Na diens plotselinge vertrek kwam De Jong begin deze maand als hoofdverantwoordelijke voor de groep te staan. De Jong wordt geassisteerd door Jan Bruin, Sandor van der Heide en René Grotenhuis, die allemaal in het bezit zijn van een doorlopend contract. In het seizoen 2012-2013 was De Jong al tijdelijk hoofdtrainer van Cambuur. (Novum)