Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Gunstige uitgangsposities voor De Graafschap en Eindhoven

De Graafschap is na een 4-1 uitzege bij Fortuna Sittard dicht bij de tweede ronde van de nacompetitie. De Doetinchemmers kwamen door twee doelpunten van Nathan Kabasele en een van Dean Koolhof op 3-0. Lars Gulpen scoorde tegen, maar Vincent Vermeij bracht de marge weer op drie. Sparta en FC Eindhoven zijn gisteren met een remise aan de nacompetitie begonnen. In Rotterdam werd het 1-1. Finn Stokkers zette de thuisploeg op voorsprong, maar in de slotfase maakte Anthony van den Hurk gelijk. De twee clubs die deze ronde winnen, moeten nog twee ploegen verslaan om te promoveren. (Novum)