Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Drummers en dames

Tom Tom Magazine nummer #17, The Body Issue Over: vrouwelijke drummers Kopen via: tomtommag.com. Frequentie: 4x/jaar. Prijs: € 4,50 (print)

Een magazine voor vrouwelijke drummers klinkt niet heel spannend. Niets is minder waar. De kracht van Tom Tom Magazine zit hem erin dat het voor zowel drummers als leken en zelfs voor mensen die niet van drummen houden een boeiend magazine is. Dit komt door de originele invalshoeken en onderwerpen. Zo is er in dit nummer een interview met drummer Alessandra Sbrana van Skinflint, een van de weinige metalbands in Botswana. Ook gaat Tom Tom backstage bij de serie Girls, waar drummer Kate Ryan vertelt hoe het is om te drummen zonder iets te raken en wordt de 11-jarige Japanse drummer Kanade Sato geïnterviewd door een andere 11-jarige drummer, Bo-Pah Sledge. Daarnaast is er aandacht voor veelvoorkomende blessures en drumtechnieken.