Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Oorlog

Mussolini/Hitler

Eerste aflevering van tweedelige documentaire over de relatie tussen Mussolini en Hitler tussen 1922 en 1945. Zoals Hitler vond dat de Duitsers Lebensraum nodig hadden, droomde Mussolini van een herstel van het Romeinse Rijk. In vredestijd slaagden de twee naties erin hun totaal verschillende cultuur en mentaliteit te verzoenen. Maar zodra de oorlog uitbrak, werden de machtsverhoudingen snel duidelijk. Mussolini bleef zich de evenknie van Hitler wanen, maar de realiteit was heel anders.

Canvas, 20.40-21.30u