Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Beginnende bandjes

De kiosk barst uit z’n voegen met een groot aanbod aan aanlokkelijke indiemagazines over muziek // Welke zijn echt goed? // Zeven klinkende tips

The Daily Indie nummer #10 Over: bandjes Kopen via thedailyindie.nl. Frequentie: 4 keer per jaar. Prijs: gratis (iTunes & Android)

The Daily Indie staat vol met interviews, verhalen en reviews van zowel gevestigde als opkomende bandjes. In dit nummer een Nieuw-Zeeland-special en interviews met o.a. Bombay Bicycle Club, Real Estate en The War On Drugs. Daarnaast zijn er veel albumrecensies. De interviews zijn niet allemaal even interessant en goed geschreven, waardoor The Daily Indie inhoudelijk een beetje tegenvalt. Ook de gebruiksvriendelijkheid van de app is (nog) niet optimaal. The Daily Indie noemt zichzelf een interactief muziekmagazine, maar is dat eigenlijk niet. Om te eindigen met een positieve noot: voor het ontdekken van nieuwe bandjes moet je zeker weten bij The Daily Indie zijn.