Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Handel

Verkoop bedrijfsauto’s in de Europese Unie groeit

De verkoop van bedrijfsauto’s in de Europese Unie is vorige maand met 11 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die de Europese autoverkooporganisatie ACEA vandaag heeft gepubliceerd. In totaal gingen in maart ruim 185.000 nieuwe bestelbusjes, autobussen en vrachtwagens de weg op. Vooral in Italië en Spanje groeide de verkoop van bedrijfsauto’s in maart snel, met respectievelijk 16,3 en 26,8 procent. De verkoopstijging was vooral te danken aan de 160.000 verkochte kleine bestelbusjes, een groei van 12,4 procent. (Novum)