Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

MVRD ontwerpt Moskouse wijk

De Rotterdamse architectenbureaus MVRDV en LapLAB hebben samen met Russisch architectenbureau (Proektus) een prijsvraag gewonnen om een voormalig fabrieksterrein van 58 hectare in Moskou te veranderen in een woonwijk. Met de realisatie van het plan is een bedrag van 180 miljard roebel (3,6 miljard euro) gemoeid. Het gaat om het terrein rond de legendarische Hamer en Sikkel-fabriek, een staalfabriek die een belangrijke rol speelde tijdens de Russische Revolutie van 1917. (NRC)