Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Altijd alternatief gebleven

The Wire nummer #362, The Ex Over: non-mainstream Kopen via: thewire.co.uk. Frequentie: 12 x/jaar. Prijs: € 7,50 (print) inclusief cd.

Het Britse The Wire is net als MRR een oude rot in een vak. Opgericht in 1982 als jazzmagazine verschoof de focus in de jaren negentig naar experimentele muziek. Tijdens het luisteren naar de The Wire Tapper 34 met veelal onbekende artiesten wordt snel duidelijk dat The Wire al die tijd het alternatieve karakter heeft behouden. Verder een interview met de Nederlandse band The Ex, die dit jaar 35 jaar bestaat, over de krakerbeweging begin jaren tachtig, de punkmentaliteit en de nieuwe generatie muzikanten. De vaste rubriek ‘Invisible Jukebox’ is deze keer voor singer-songwriter Marissa Nadler. Zonder enige voorkennis krijgt zij verschillende nummers te horen waar ze vervolgens commentaar op geeft.