AZ-directeur Toon Gerbrands naar PSV

Toon Gerbrands
Toon Gerbrands Foto ANP / Marcel Antonisse

Toon Gerbrands gaat bij PSV aan de slag als algemeen directeur. De club heeft de geruchten over zijn aanstelling vandaag bevestigd. Hij is de opvolger van Tiny Sanders, die begin dit jaar bekendmaakte na vier jaar terug te treden.

De 56-jarige Gerbrands is sinds 2002 directeur bij AZ. De voormalig volleybalbondscoach - met het herenteam werd hij in 1997 Europees kampioen - werd in 2009 met AZ Nederlands kampioen. Vorig jaar won de club de KNVB-beker. Toen hij voor de rol bij PSV werd benaderd, had Gerbrands wel wat bedenktijd nodig, zegt hij in een verklaring.

“Na een lange periode van twaalf jaar verlaat ik immers een schitterende club, waarmee we in die periode beide kanten van de medaille hebben gezien. In deze periode heb ik daarnaast ook mezelf mogen ontwikkelen. Nu krijg ik in deze fase van mijn loopbaan een prachtige kans. Het topsportklimaat in Eindhoven, de vele mogelijkheden en de lange termijnvisie van de club zijn zeer aansprekend.”

Gerbrands blijft in elk geval bij AZ tot na de laatste officiële wedstrijd van het seizoen. In Eindhoven tekent hij een contract voor vier jaar.