Zie op deze kaart hoeveel procent van de wereld je hebt bezocht

Enig idee hoeveel procent van de wereld je hebt gezien?  Vul de interactieve kaart van The Guardian in en je weet het binnen 5 minuten.

Op deze persoonlijke reiskaart van The Guardian zie je alle landen die je hebt bezocht.
Op deze persoonlijke reiskaart van The Guardian zie je alle landen die je hebt bezocht. Screenshot Travel Tool

Enig idee hoeveel procent van de wereld je hebt gezien? Vul de interactieve kaart van The Guardian in en je weet het binnen 5 minuten.

Het werkt zo: je selecteert de landen waar je bent geweest en hoe vaak. Let erop dat je bovenaan bij ‘Sort by’ op ‘Continent’ klikt, anders krijg je alleen de populairste bestemmingen te zien. En vergeet Nederland niet te selecteren, anders staat die straks bij aanbevolen vakantielanden.

Leuke bijkomstigheid is de vormgeving: je zet geen vinkjes bij een simpel lijstje met landennamen, maar ziet ook de vorm van een land:

The Guardian travel tool: landen selecteren

The Guardian travel tool: landen selecteren. Screenshot The Guardian

Als je klaar bent, verschijnt een kleurrijke kaart van jouw persoonlijke reisgeschiedenis op je scherm. Hiervoor moet je wel een account aanmaken of inloggen met Facebook of Google+. Jouw kaart kun je vervolgens natuurlijk delen op sociale media en met het percentage van de wereldlanden kun je vrienden en collega’s aftroeven.

Van de exercitie steek je ook nog wat op: ooit gehoord van het land ‘Wallis and Futuna’? Of ‘Saint Vincent and the Grenadines’? Een land met zo’n spectaculaire naam (die klinkt als een vrolijk bandje) zet je toch meteen op je wensenlijstje?

Inspiratie voor volgende vakantie

Behalve de kaart en het percentage krijg je ook een lijstje van tien topbestemmingen uit de reissectie van The Guardian waar je nog niet bent geweest. Bijvoorbeeld: ‘Budgetvriendelijk skiën in Oost-Europa: de  beste resorts’. Of: ‘Vakanties in danger zones.’