Traditionele opening boekenseizoen wordt ‘reizend festival’

Manuscripta in 2013 op het Museumplein in Amsterdam
Manuscripta in 2013 op het Museumplein in Amsterdam ANP MICHAEL KOOREN

Manuscripta, de jaarlijkse traditionele opening van het boekenseizoen, wordt vanaf dit jaar een reizend festival. Dat meldt CPNB. Standplaats was de afgelopen jaren Amsterdam. Nu zal er jaarlijks een andere stad worden aangedaan, te beginnen bij Utrecht.

Gemeenten met interesse kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de Manuscripta edities 2015 en verder.

Manuscripta in Utrecht, georganiseerd in samenwerking met Culturele Zondagen en Het Literatuurhuis, zal dit jaar samenvallen met het zogenaamde ‘Uitfeest’ op 7 september 2014. Diverse auteurs zullen optreden en signeren.

De Europese Literatuurprijs en de Elspeet Boekverkoper van het Jaar zullen dit jaar gewoon tijdens Manuscripta worden uitgereikt.