Ex-vrouw Dominique ‘wist niets’ van haar overspelige DSK

Ze wist niets. In een eerste interview sinds de val van haar ex-man Dominique Strauss-Kahn in 2011, hield de Franse journaliste Anne Sinclair gisteren vol dat ze tot zijn arrestatie in New York, toen hij als baas van het Internationaal Monetair Fonds verdacht werd van verkrachting, geen idee had van zijn overspelige dubbelleven.

„Toen ik met Dominique trouwde, wist ik dat hij een charmeur was”, zei ze gisteravond tegen Laurent Delahousse van de Franse publieke omroep in een ruim twee uur durende uitzending die aan haar carrière was gewijd. „Daarna waren er geruchten, maar die zijn gemaakt om te vernietigen, ze zijn gemaakt om te doden, om te beschadigen”, wist ze na al die jaren ervaring in de Franse politiek. „Dus ik heb ze genegeerd.”

DSK, vóór de affaires de gedoodverfde presidentskandidaat van de Franse Parti Socialiste, werd in 2011 in New York opgepakt op verdenking van misbruik van een kamermeisje in een hotel. Hij werd ontslagen van rechtsvervolging, maar kan nog wel vervolgd worden voor het inhuren van prostituees bij een seksfeest in Lille.

„Ik heb twijfels gehad”, erkende Sinclair op de televisie. Er deden al langer verhalen de ronde en al rondom een buitenechtelijke affaire in 2008 schreven media over het risicovolle gedrag van haar man. „Ik vroeg hem soms of de zaken klopten. Maar hij ontkende en stelde me gerust”, zei Sinclair. Zij heeft hem financieel en moreel bijgestaan, tot het paar in 2013 na 22 jaar uit elkaar ging.

Zijn gedrag, nota bene aan de vooravond van een belangrijke verkiezing, noemt ze nu „dwaas”, „stupide”, „incoherent” en bovenal „infantiel”. Dat ze zich zo lang in de luren heeft laten leggen, zal volgens haar „zeker” met verdringing te maken. „De echtgenoten krijgen het altijd als laatsten te horen.”

Sinclair, die sinds 2012 hoofdredacteur is van de Franse editie van The Huffington Post, heeft volgens Franse roddelbladen nu een relatie met de bekende historicus Pierre Nora.