Real Madrid boekt nipte thuiszege op Bayern

Middenvelder Xabi Alonso van Real Madrid in duel met middenvelder Arjen Robben.
Middenvelder Xabi Alonso van Real Madrid in duel met middenvelder Arjen Robben. AFP / Dani Pozo

Real Madrid heeft in de halve finale van de Champions League tegen Bayern München de thuiswedstrijd gewonnen. Karim Benzema zorgde in Estadio Santiago Bernabeu met een doelpunt in de negentiende minuut voor de 1-0 eindstand. Over zes dagen valt bij de return in München de beslissing.

Bayern, met Arjen Robben in de basis, kreeg van de thuisclub het initiatief in de schoot geworpen. De Duitsers hadden in de eerste helft maar liefst 76 procent van het balbezit, maar werden nauwelijks gevaarlijk. De vlijmscherpe counters van Real Madrid bleken veel effectiever. Na voorbereidend werk van Cristiano Ronaldo en Fabio Coentrao schoot Benzema bij de eerste de beste uitval raak.

De door Bayern geboden ruimte werd door de Spanjaarden bijna nog een tweede keer benut. Zowel Ronaldo als Angel di Maria schoot in kansrijke positie echter te gehaast over. Aan het begin van de tweede helft moest doelman Manuel Neuer ingrijpen om de 2-0 van Ronaldo te voorkomen.

Wint Bayern twee keer achter elkaar?

Kansen voor Bayern kwamen er pas in de slotfase. Invaller Thomas Müller schoot via het been van Raphaël Varane naast en claimde wat later tevergeefs een penalty. Mario Götze dwong keeper Iker Casillas tot een knappe redding. Als Bayern wordt uitgeschakeld, blijft een opmerkelijke statistiek in stand. Nooit slaagde een club erin om twee seizoenen op rij de Champions League te winnen.

(Novum)