Kijken: prachtige beelden van al het moois dat Europa biedt

Verkeer dat versneld langs de Arc de Triomphe scheert, de nacht die valt in Boedapest en Praag, het prachtige noorderlicht. Ja, ook de typisch Nederlandse molens, de typisch Amsterdamse grachtenhuisjes en de typisch Nederlandse Turkse tulpen komen langs. Taiwanees Stan Chang reisde twee jaar lang door Europa en maakte werkelijk prachtige timelapses.

Wat Chang deze week online zette, is een compilatie hiervan, het resultaat van “dertig landen, zestig vluchten, duizend plus timelapse-video’s, 200.000 beelden, bijna twintig terabyte aan data”:

“Ik vind dat iedereen een reis moet maken en met eigen ogen moet zien hoe mooi de wereld is.”

Het is een indrukwekkend rijtje bestemmingen, dat Chang bezocht. Om maar wat te noemen: de Blauwe Grot op Malta, het ICEHOTEL in het Zweedse Kiruna, Santorini, IJsland, Athene, Londen, Berlijn, Boedapest, Montenegro, Slovenië, Schotland. Voor een complete rij en de bijbehorende seconden in de compilatie kijk je hier.

Hij maakte er ook een kaart bij: