FC Barcelona mag tijdens hoger beroep toch nieuwe spelers kopen

FC Barcelona mag toch nieuwe spelers kopen in de komende transferperiode, heeft de FIFA vandaag bepaald. Barcelona werd eerder gestraft met een transferverbod van een jaar vanwege overtreding van de transferregels.

Foto EPA / Alberto Estevez

FC Barcelona mag toch spelers kopen in de komende transferperiode, heeft de FIFA vandaag bepaald. Barcelona werd onlangs gestraft met een transferverbod van een jaar vanwege overtreding van de transferregels.

Volgens de FIFA heeft de voorzitter van het beroepscommissie rekening gehouden met “de eerder genomen sancties, de complexiteit van de zaak, de begindatum van de volgende transferperiode - 1 juli 2014 - en het feit dat de beroepscommissie geen beslissing kan nemen die vroeg genoeg komt voor Barcelona om nogmaals in beroep te gaan voor de volgende transferperiode.”

Barcelona voldeed niet aan transferregels

Barcelona heeft volgens de FIFA tussen 2009 en 2013 meerdere keren niet voldaan aan de regels voor de transfers van minderjarige spelers. Die mogen alleen een internationale transfer maken als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Die voorwaarden moeten worden getoetst door een speciale commissie.

Barcelona kreeg op 2 april naast een transferverbod een boete van 450.000 Zwitserse frank (ongeveer 369.000 euro). De club kreeg 90 dagen de tijd om “de situatie rond alle minderjarige spelers te reguleren”.