Doe dit kunstje maar eens na in beeld

Foto Phil Nijhuis

Noem het een kunststukje, of waaghalzerij. Maar wie staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA) probeert na te doen moet concluderen: dit komt in de buurt van acrobatiek.

Nota bene: dan hebben we het niet over het ‘sectorplan’ voor de zorg, dat minister Asscher (Sociale Zaken, PvdA) en staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport, PvdA) gisteren in Den Haag presenteerden. Dat plan is opgesteld om te voorkomen dat er veel banen verloren gaan in de zorg, als gevolg van de voorgenomen bezuinigingen. 80.000 zorgmedewerkers moeten de komende jaren worden bij- of omgeschoold, zo staat in het plan.

Staatssecretaris Van Rijn stelde zich flexibel op, na afloop van de presentatie, toen hij stond na te praten met Eerste Kamerlid Heleen Dupuis (VVD).

Doe hem maar na. Je rechtervoet blijft op zijn plaats staan. Je linkerbeen til je op en sla je voorlangs over het rechterbeen heen. Je linkervoet draai je vervolgens een kwartslag naar buiten, dus door je hak naar voren te bewegen. De neus van je voet komt daarmee haaks op je rechtervoet te staan. Dan til je de hak van je linkervoet een klein beetje op, waarmee je gewicht op de neus van je voet komt te staan. Leunen op een nabije tafel is toegestaan.