Dode na gewelddadig protest Rio de Janeiro

Beelden van het gewelddadige protest in Rio de Janeiro vannacht.
Beelden van het gewelddadige protest in Rio de Janeiro vannacht. Foto Reuters/ Lucas Landau

Bij gewelddadige protesten in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro is vannacht een man doodgeschoten. Een 12-jarige jongen raakte gewond. Reden voor de protesten was de dood van een jonge danser, die in elkaar geslagen zou zijn door de politie, meldt de BBC.

De politie zou de 26-jarige man hebben gedood omdat ze ten onrechte dacht dat hij een drugssmokkelaar was. Hij werd dood gevonden in een school eerder op de dag gisteren. De politie meldde in een verklaring dat zijn verwondingen leken op die na een val.

Tijdens de protesten vlak bij het toeristische gebied Copacabana werden auto’s en barricaden van banden in brand gestoken en werd een politiebureau aangevallen. Volgens de BBC waren er schoten te horen vanuit de Pavao-Pavaozinho-favela.

Actie tegen drugsbendes in favela’s

De Pavao-Pavaozinho-favela is een van de favela’s in Rio die onderdeel uitmaken van het recente programma van de autoriteiten in de stad om drugsbendes te verdrijven. Zij hebben sommige delen van de stad onder controle. De autoriteiten ondernemen deze actie om zo veel mogelijk orde te herstellen in aanloop naar het WK voetbal, dat over minder dan twee maanden plaatsvindt in Brazilië. De politie geeft toe dat ze in sommige sloppenwijken het initiatief heeft verloren.